Jesteś pewny, że chcesz usunąć wpis?
Medopia - Serwis Społecznościowy dla Branży Medycznej

Bóle w okolicy odbytu

Forum Medyczne » Proktologia » Bóle w okolicy odbytu

Martyna Dąbrowska
#
Mam trochę wstydliwy problem. Od jakiegoś czasu czuję dyskomfort w okolicy odbytu... Do tego albo mam zaparcie przez kilka dni, albo biegunkę... Nie wiem co z tym zrobić.
^
Google AdSense
  • Google
#
^
Barbara  Wójcik
#
Martynko, ty idź do lekarza! Po to są lekarze, żeby pomagać chorym, a czemu ty się tak męczysz samotnie, hmmm? Bóle w okolicy odbytu mogą świadczyć o szeregu chorób, np.jakiś ropień, może zapalenie gruczołu krokowego , albo zwykły uraz kości guzicznej... Koniecznie idź do lekarza!
^
Kazimierz Lewandowski
#
Ajajaj dziewczyny... a po co się zadręczac przypuszczeniami? Może to hemoroidy i zwykła maść pomoże? Oczywiście idź do lekarza, bo nie ma sensu sie wstydzić i cierpieć.
^
ARTUR SAWKA
#
to mi nie wygląda na hemoroidy- wiem, bo sam nie mogę sie z nimi uporac od lat... głównymi objawami hemoroidów czyli żylaków odbytu są: krwawienie oraz uczucie niepełnego wypróżnienia podczas oddawania stolca; czasami świąd, pieczenie a rzadziej ból w okolicy odbytu.Czopki, maści itp działają bardziej przeciwbólowo, aniżeli leczą. Hemoroidów się nie pozbędziesz...Można tylko złagodzić dolegliwości.
^
Franek Andryszczuk
#
nie chce tu nikogo straszyć, ale hemoroidy na początku zawsze leczone są zachowawczo, jak wspomina kolega wyżej- czopkami i maściami. Niestety, gdy choroba osiągnie apogeum- trzeba operować, a chory cierpi jeszcze mocniej, bo to wszystko straszliwie boli! Na szczęście potem przychodzi długo oczekiwana ulga...
^