Jesteś pewny, że chcesz usunąć wpis?
Medopia - Serwis Społecznościowy dla Branży Medycznej

Alergia pokarmowa?

Forum Medyczne » Alergologia » Alergia pokarmowa?

Iwona Prokosiewicz
#
Od jakiegoś czasu zauważyłam niepokojące mnie objawy. Nigdy nie byłam alergiczką i myślałam, że tak juz zostanie jednak w ostatnim czasie po zjedzeniu niektórych potraw odczuwam dziwne swędzenie w gardle oraz nieprzyjemne uczucie jakby wzdęcia w brzuchu. Kiedys mogłam jeść orzechy w dowolnej ilości teraz po zjedzeniu jednego pojawia sie nieprzyjemnie drapanie w gardle i uszach podobne objawy zaobserwowałam gdy zjem jakiekolwiek owoce morza a po zjedzeniu ogórka (tylko surowego, kiszone czy w occie nie wywołują niepożadanych objawów) czuję nieprzyjemne uczucie w przełyku i żołądku.

Czy to może być faktycznie alergia pokarmowa? Skąd się wzięła skoro kiedyś nie miałam z tym żadnych kłopotów, czy może to być objaw jakieś poważnej choroby?
^
Google AdSense
  • Google
#
^
Klaudia Pomierczuk
#
To raczej typowe objawy alergiczne. Nie pozostaje Ci nic innego jak udać się do alergologa, który przeprowadzi wszelkie niezbędne testy.

Zresztą alergia na orzech w każdej postaci jest dość popularnym problemem społeczeństwa, więc może po prostu póki co najlepiej unikać wszelkich przekąsek, które mogą się z nich składać?
^