Alergia pokarmowa?
Forum Medyczne » Alergologia » Alergia pokarmowa?
Od jakiegoś czasu zauważyłam niepokojące mnie objawy. Nigdy nie byłam alergiczką i myślałam, że tak juz zostanie jednak w ostatnim czasie po zjedzeniu niektórych potraw odczuwam dziwne swędzenie w gardle oraz nieprzyjemne uczucie jakby wzdęcia w brzuchu. Kiedys mogłam jeść orzechy w dowolnej ilości teraz po zjedzeniu jednego pojawia sie nieprzyjemnie drapanie w gardle i uszach podobne objawy zaobserwowałam gdy zjem jakiekolwiek owoce morza a po zjedzeniu ogórka (tylko surowego, kiszone czy w occie nie wywołują niepożadanych objawów) czuję nieprzyjemne uczucie w przełyku i żołądku.
Czy to może być faktycznie alergia pokarmowa? Skąd się wzięła skoro kiedyś nie miałam z tym żadnych kłopotów, czy może to być objaw jakieś poważnej choroby?
Czy to może być faktycznie alergia pokarmowa? Skąd się wzięła skoro kiedyś nie miałam z tym żadnych kłopotów, czy może to być objaw jakieś poważnej choroby?
To raczej typowe objawy alergiczne. Nie pozostaje Ci nic innego jak udać się do alergologa, który przeprowadzi wszelkie niezbędne testy.
Zresztą alergia na orzech w każdej postaci jest dość popularnym problemem społeczeństwa, więc może po prostu póki co najlepiej unikać wszelkich przekąsek, które mogą się z nich składać?
Zresztą alergia na orzech w każdej postaci jest dość popularnym problemem społeczeństwa, więc może po prostu póki co najlepiej unikać wszelkich przekąsek, które mogą się z nich składać?