Czy badania andrologiczne są konieczne?
Forum Medyczne » Andrologia » Czy badania andrologiczne są konieczne?
Witam.
Jestem młodym facetem, dopiero przekroczyłem dwudziestkę i zastanawia mnie, czy badania kontrolne przeprowadzane u lekarza androloga są konieczne, czy może śmiało można z nich zrezygnować? Słyszałem, że młodzi mężczyźni powinni wykonywać kontrolne badania jąder, ale nie wiem ile w tym prawdy.
W ogóle jak wygląda taka wizyta? Jakie badania przeprowadzane są na miejscu?
Jestem młodym facetem, dopiero przekroczyłem dwudziestkę i zastanawia mnie, czy badania kontrolne przeprowadzane u lekarza androloga są konieczne, czy może śmiało można z nich zrezygnować? Słyszałem, że młodzi mężczyźni powinni wykonywać kontrolne badania jąder, ale nie wiem ile w tym prawdy.
W ogóle jak wygląda taka wizyta? Jakie badania przeprowadzane są na miejscu?
Skoro nic Ci nie dolega, to taka wizyta jest moim zdaniem zbędna. Chyba, że jesteś pod jakimś względem przewrażliwiony i zależy Ci na spokojnym sumieniu. Wtedy lekarz i badania kontrolne.
Niestety nie wiem, jak one wyglądają i czy wykonuje się je na miejscu.
Niestety nie wiem, jak one wyglądają i czy wykonuje się je na miejscu.
Też mi się wydaje, ze nie ma potrzeby od razu biec do lekarza, bo coś tam się słyszało... Z drugiej strony, jeżeli uważasz, ze taka wizyta jest ci potrzebna, albo zwyczajnie chcesz się uspokoić, że wszystko jest ok- to się umów. Ja jakoś nie czuję potrzeby pokazywać to i owo bez wyraźnej konieczności;p
Pamiętaj, że idąc do lekarza i pokazując 'to i owo', jak piszesz- zwyczajnie dbasz o profilaktykę. Tyle się o niej słyszy- a więc, póki jesteście młodzi- badajcie się. Ja mam już swoje lata i gdybym kiedyś wiedział to, co wiem teraz- na pewno bym się badał, wierzcie mi.